Підозрюваний у розтраті заступник гендиректора Львівської обласної лікарні повернеться на роботу

03.04.2023 22:01   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Підозрюваний у розтраті державних грошей заступник директора Львівської обласної клінічної лікарні (ЛОКЛ) з економічних питань Роман Бакай повернеться до роботи.

Галицький районний суд відмовився продовжити його відсторонення від посади на час слідства. Одним з аргументів на користь такого рішення стало клопотання гендиректора Михайла Гички, який заявив про важливість присутності Бакая на роботі.

Згідно з матеріалами справи, заступник генерального директора ЛОКЛ з економічних питань Роман Бакай ще у 2021 році заволодів державними коштами на суму 298 тис. грн під час закупівлі робіт у лікарні в рамках програми боротьби з коронавірусом. За версією слідства, Роман Бакай безпідставно перерахував цю суму на рахунок ФОП Олег Міга.

Кримінальне провадження щодо Романа Бакая відкрили у березні 2021 року, однак з того часу слідство особливо не просунулось. Тож упродовж останніх двох років суд кілька разів продовжував терміни розслідування за клопотанням поліції. При цьому слідчі пояснювали млявість слідства тим, що очікують на результати експертиз у цій справі та мусять розшифрувати матеріали НСРД і опитати свідків.

Ще на початку розслідування Роману Бакаю обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, який періодично продовжують, а також відсторонили від посади. Слідча у цій справі наголошувала, що у разі повернення на роботу він зможе впливати на свідків, у тому числі працівників ЛОКЛ, а також продовжувати протиправну діяльність.

Втім на черговому засіданні суду 23 березня 2023 року Роман Бакай заявив, що у слідства було досить часу, щоб зібрати докази, і попросив скасувати відсторонення від посади. Окрім того, до суду надійшло клопотання гендиректора ЛОКЛ Михайла Гички, який також просив вернути посаду його заступнику.

«Адміністрація КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня» просить Вас відмовити в задоволенні клопотання про відсторонення заступника генерального директора з економічних питань від займаної посади у зв`язку із тим, що під час воєнного стану лікарня не може залишитися без заступника керівника, який відповідає за фінансово-господарську діяльність лікарні… На сьогоднішній день в лікарні немає людини, яка могла б повною мірою замінити та виконувати обов`язки», – зокрема, вказано у клопотанні Михайла Гички.

Суддя Віталій Стрельбицький взяв до уваги звернення гендиректора ЛОКЛ, а також довгу тривалість слідства і відмовив прокуратурі у продовженні відсторонення Романа Бакая від посади.

«Варто також відзначити, що до матеріалів клопотання не долучено жодного належного доказу на підтвердження того, що перебуваючи на посаді, підозрюваний зможе продовжити свою злочинну корисливу діяльність», – також вказано у судовій ухвалі.

Ще одним фігурантом у цій справ є підприємець Олег Міга, якого підозрюють у причетності до заволодіння державними коштами. ФОП Олег Міга протягом 2019-2021 років виграв понад 50 тендерів ЛОКЛ на понад 17 млн грн, однак зараз з лікарнею вже не співпрацює. Редакція НГЛ намагались з’ясувати у нього причини, однак він не вийшов на зв’язок.

Роман Бакай заявив НГЛ, що зараз перебуває у відпустці і повернеться на роботу вже після Великодня.

Слідство у кримінальній справі триватиме до 30 червня 2023 року, якщо його знову не продовжать.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews