«Львівелектротранс» переплатить 2 млн грн братам-депутатам Доскічам

16.04.2023 13:13   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівське комунальне підприємство «Львівелектротранс» закупило партію електричних проводів на загальну суму 19,4 млн грн у ТОВ «Гал-Кат», яке належить місцевим депутатам Остапу і Юрію Доскічам.

При цьому переплата по деяким позиціям становить близько 2 млн грн грн. Про це стало відомо з порталу електронних закупівель Prozorro.

Загалом «Львівелектротранс» придбав 15 позицій проводів високої та середньої напруги. З них дві позиції суттєво вище ринкових цін – провід контактний МФ-100 та провід контактний МФ-85 компанія «Гал-Кат» продала дорожче на 14% та 10% відповідно.

Згідно з угодою, за кілограм МФ-100 «Львівелектротранс» заплатить 547,2 грн, а за МФ-85 – 536,4 грн. Тоді як ціна таких проводів на маркетплейсі Prom.ua складає 470 грн  і 480 грн за кг з урахуванням ПДВ. Зважаючи на обсяги (дві тонни МФ-100 і 33 тонни МФ-85), переплата склала близько 2 млн грн.

За даними YouControl, починаючи з 2018 року, «Гал-Кат» п’ять разів отримувало підряди від  ЛКП «Львівелектротранс» на постачання проводів, проте таке велике замовлення компанія отримала вперше. Раніше найбільша сума угоди становила лише 2,5 млн грн.

Власниками компанії є брати Доскічі. Обидва підприємці є депутатами місцевих рад, щоправда, від різних партій – 49-річний Остап Доскіч є депутатом Львівської міськради від «Європейської солідарності», а 52-річний Юрій Доскіч – депутат Львівської облради від «Слуги народу». Вони також є засновниками компанії «Львівметалпласт» та благодійного «Фонду братів Доскічів».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews