Львівська мерія «подарувала» комунальне майно Козловському?

09.05.2023 16:52   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівська міська рада не має наміру продавати чи передавати в оренду комунальну частку у приватному медичному центрі сім’ї Григорія Козловського.

Про це йдеться у розслідування "НГЛ".

Йдеться про приміщення міської лікарні площею 228,3 м², яке у  результаті багатоходової оборудки стало частиною приватного медичного комплексу на вул. Раппапорта,6. Формально це приміщення досі перебуває на балансі лікарняного об’єднання КНП «Львівське ТМО 3», але фактично ні медики, ні міські чиновники скористатись ним не можуть.

Водночас, чиновники мерії запевняли, що 228,3 м² у новому медичному центрі (загальною площею понад 4000 м²) залишається у комунальній власності і управління комунальної власності (УКВ) Львівської міськради може виставити на аукціон цю нерухомість.

Попри очевидну малоймовірність такого розвитку подій, за два місяці після цієї заяви ми вирішили поцікавитися, чи ініціювало УКВ приватизацію чи передачу цих 228,3 м² в оренду. У департаменті економічного розвитку Львівської міськради, якому підпорядковується УКВ, на запит НГЛ відповіли, що «проект ухвали про включення до Переліку об’єктів малої приватизації комунальної власності Львівської міської територіальної громади, які підлягають приватизації способом аукціону на розгляд сесії Львівської міської ради не пропонувався».

У міськраді уточнили, що заклади охорони здоров’я взагалі не підлягають приватизації. Стосовно ж бодай довгострокової оренди – чиновники кажуть, що КНП «Львівське ТМО 3» не зверталось до них з таким наміром.

«Сьогодні інформація від балансоутримувача щодо вільних нежитлових приміщень за вказаною адресою в управління комунальної власності не надходила, так як і не надходили звернення від будь-яких фізичних та юридичних осіб про намір орендувати приміщення», – повідомила у відповіді на запит НГЛ директорка департаменту економічного розвитку Львівської міськради Ірина Кулинич.

Приватний медичний центр, до складу якого входить формально комунальна нерухомість,  офіційно належить 4-річному Яремі Козловському – сину 52-річного львівського бізнесмена Григорія Козловського. Орендатором нового медцентру стало ТзОВ «Оксфорд Медікал Захід». Під брендом Oxford Medical у Львові вже працює два медичні центри, а загалом в Україні компанія відкрила уже 31 клініку.

Справу про втрату комунального майна розслідує Галицька окружна прокуратура Львова.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews