У селі на Дрогобиччині запровадили карантин через сказ у лисиці

20.05.2023 13:07   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У селі Медвежа Дрогобицької громади та його 5 кілометровій зоні запроваджено карантинні обмеження через  виявлення захворювання на сказ у лисиці, яка проникла на подвір’я одного з місцевих мешканців.

Як інформує Дрогобицька РВА, таке рішення прийняли сьогодні на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дрогобицькій районній військовій адміністрації під головуванням першого заступника РВА Романа Шлярпа за участі представників поліції, екологічної інспекції, Бориславського відділу ДУ «Львівський ОЦКПХ МОЗ» та територіальної громади.

Через загрозу укусів, власник будинку забив тварину підручними засобами.

Фахівці державної ветеринарної медицини району провели вимушену дезінфекцію території, а також проводять вакцинацію всіх собак і котів в зоні ураження.

Триватиме карантин до 19 травня 2023 року за умов відсутності випадків захворювання тварин сказом у Медвежі та 5-ти кілометровій зоні.

Як зазначив перший заступник начальника Дрогобицької РВА Роман Шлярп, поширення захворювання сказу на Дрогобиччині продовжує набирати обертів, що може становити реальну загрозу життю і здоров’ю людей. Посадовець доручив проаналізувати протоколи попередніх засідань комісії в частині виконання комплексних заходів щодо профілактики та боротьби зі сказом тварин, покладені на органи місцевого самоврядування, відповідно до протоколу Львівської ОВА.

Окрім цього, наступного тижня у Дрогобицькій РВА проведуть нараду з єгерями місцевих спілок щодо проведення відстрілів заражених сказом тварин.

Також рішенням комісії знято карантинні обмеження у селі Унятичі Дрогобицької громади та його 5-ти кілометровій зоні, що поширювались на села Лішня і Нагуєвичі, у зв’язку з відсутністю повторних випадків сказу.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews