Від початку року на Львівщині впав 39-й російсько-радянський памʼятник

21.05.2023 11:38   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
19 травня демонтували пам’ятник у селі Пʼяновичі на Самбірщині.
 
Кілька днів тому маркерів ворога позбулися Заріччя Жидачівської громади та Бісковичі. Наразі в громадах району ще є понад 20 радянських обʼєктів, які потребують демонтажу. Самбірський район планує очиститися від радянського непотребу до середини липня.
 
Про це повідомив представник робочої групи, депутат Львівської обласної ради Захар Миляник.
 
«Маємо спільно до кінця року зачистити всі радянські маркери на Львівщині. Зараз в області залишається ще щонайменше 200 памʼятників.
Загалом за цей тиждень Львівщина позбулася восьми маркерів радянського минулого», - розповів Захар Миляник.
 
У виїзній нараді цього разу взяв участь голова громадської організації «Декомунізація України» Вадим Поздняков, який наголосив, що досвід Львівщини зі створення робочих груп та організації роботи мають переймати інші області, а Львівщина може стати першою областю в Україні, яка позбудеться радянських маркерів.
 
Демонтаж пам'ятників-символів радянського режиму відбувається на підставі рішення Львівської обласної ради від 20 вересня 2022 року про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області та розпорядження начальника Львівської ОВА. Документи рекомендують територіальним громадам демонтувати усі пам’ятники, пам’ятні знаки, меморіали, які символізують тоталітарний окупаційний режим.
 
Процесом декомунізації в області займається робоча група з питань декомунізації області, до якої входять депутати обласної ради, громадські діячі, історики, військові та ветерани, управлінці ОВА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews