7 причин, з яких варто обрати квас

26.05.2023 18:16   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Коли хочеться пити, шукаєш напій, який втамує спрагу швидко. Є напій, який зробить це ідеально: не тільки зніме жагу поповнити організм життєдайною вологою, а й забезпечить максимальну користь від цього.

Йдеться про напій, який здавна варили українці і який свого часу став найпоширенішим літнім напоєм. Це – квас.

Головне у квасі – його натуральність. Звідти – й користь. Причин, з яких варто обрати квас своїм напоєм, – безліч. Ми наведемо 7 найголовніших 

1. Квас – це напій, який століттями шанували українці. Зі зброджених сумішей борошна з солодом на теренах сучасної України землероби готували напої ще тисячі років тому за часів древніх цивілізацій. Саме квасом наказав відзначати хрещення Київської Русі князь київський Володимир Великий. Квас став найпоширенішим і улюбленим напоєм українців, які втамовували ним спрагу і навіть лікувались. Мудрість наших предків підказує, що квас вартий такої любові.

2. Справжній квас – це натуральний продукт живого бродіння без штучних інгредієнтів. У ньому немає додаткових хімічних барвників, підсолоджувачів, замінників цукру, ароматизаторів, консервантів.

3.У складі справжнього квасу лише 4 інгредієнти: питна вода, дріжджі, цукор і квасне сусло – продукт, зроблений із житнього борошна і ячмінного та житнього солоду, тобто пророщених зерен ячменю і жита. Натуральний квас – це тільки природні складники, напій, в якому зібрана користь і міць зерна, що проростає.

4. У справжньому квасі немає ударних доз цукру, який швидко всмоктується в кров, створюючи основу для розвитку ожиріння і цукрового діабету. Натуральний квас містить лише необхідну для процесу живого бродіння кількість цукру. Вона у 2,5 раза менша, як в газованій солодкій воді.

5. Справжній квас – це напій живого бродіння, в процесі якого корисні властивості напою тільки зростають. У результаті в квасі містяться вуглеводи, білки, вітаміни А, Е, С і групи В, сполуки кальцію, заліза, натрію, калію, магнію, фосфору та інші макро- і мікроелементи, які легко засвоює людський організм. Квас винятково сприятливо діє на органи травлення, вбиваючи шкідливі бактерії, покращуючи мікрофлору і посилюючи імунітет. Він регулює обмін речовин і функції центральної нервової системи, покращує діяльність серцево-судинної системи. Особливо потрібен квас тим, хто проходить курс антибіотикотерапії, людям із хронічними запаленнями. Це прекрасний напій для профілактики старіння.
6. Єдиним абсолютним протипоказанням до вживання квасу є алергія на його складники. Корисний же квас і чоловікам, і жінкам. Натуральний квас живого бродіння може допомогти майбутнім матусям виносити малюка і сприятиме збільшенню лактації при грудному вигодовуванні. Знають жінки користь квасу і як косметичного засобу. Медики стверджували, що квас покращує чоловічу потенцію і здатний відновлювати фізичні сили організму. Недарма у давнину квас дарували молодятам на весіллі, щоб діти народжувалися здоровими та міцними. З 5-ти років квас можна давати і дітям.

7. Натуральний квас живого бродіння вгамовує спрагу. У спеку прохолодний квас – ідеальний напій, після якого довго не хочеться пити.

Де взяти такий напій? Купити у найближчій крамниці. Ваш натуральний квас живого бродіння вже виготовив тернопільський виробник «Опілля». Називається цей квас – «Домашній». Він відповідає всім семи найголовнішим наведеним причинам, чому пити у спрагу варто саме квас.

Як виробник, що цінує справжнє, «Опілля» відродило давню українську традицію варити квас. Готує цей напій «Опілля» із найякісніших натуральних складників з дотриманням технології живого бродіння. Тому, щоб не натрапити на газований напій з ароматизаторів, на якому несумлінні виробники великими буквами пишуть «квас», шукайте напій саме від «Опілля». Квас «Домашній» від тернопільського виробника – це якісний натуральний продукт. Прохолодний квас «Домашній» – це і є Ваш ідеальний напій у спеку і не тільки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews