Вибрався із танка, охопленого вогнем: у Львові захиснику, який вибрався із палаючого танка, встановили протез

28.05.2023 12:19   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Коли воїн отямився - навколо все палало.

У Львові лікарі встановили протез військовому, який чудом вижив з палаючого танку. Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

30-річний вінничанин Ілля Пилипенко до війни був агентом з нерухомості. На фронт пішов добровольцем, став механіком-водієм танка. За словами Іллі, найстрашніший сон будь-якого танкіста — це згоріти живцем у власній бойовій машині. І одного дня ці страхи справдилися — він опритомнів в палаючому танку.

Це сталося на херсонському напрямку на початку вересня. Танк, у якому Ілля їхав з побратимами, наїхав на міни. Коли хлопець прийшов до тями, все навколо палало. Попри опіки і відкритий перелом ноги, Ілля з останніх сил самотужки вибрався з вогняної пастки. Відповз від танку та погасив власне взуття, яке продовжило горіти.

Першу домедичну допомогу Іллі надали побратими. Вогонь обпалив 30% його тіла. Два місяці танкіст провів в опіковому відділенні, де йому провели три пересадки шкіри та неодноразово переливали кров і її компоненти. Ногу врятувати не вдалося. В Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ захиснику встановили протез.
 
До повномасштабної війни Ілля займався боксом та бігом. І тепер мріє якнайшвидше повернутися до спорту. А ще хоче приєднатися до команди протезистів Національного реабілітаційного Центру НЕЗЛАМНІ. Каже, хоче допомагати таким, як він.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews