Мінспорту опублікувало список спортсменів-втікачів, але Львівська ОВА досі приховує своїх ухилянтів

28.05.2023 12:37   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Міністерство молоді і спорту України опублікувало 26 травня список спортсменів, які виїхали в умовах воєнного стану отримали дозвіл на виїзд з країни через систему «Шлях», але так і не повернулися.

Загалом в опублікованому Мінспорту списку є 236 спортсменів, в тому числі і достатньо відомих, з іменами, прізвищами і по батькові. Усі вони виїхали через систему «Шлях» і усіх їх легко ідентифікувати завдяки даним Мінспорту.

Натомість  Львівська обласна військова адміністрація (ЛОВА), нагадаємо, уже кілька місяців відмовляється оприлюднити список чоловіків, які виїхали через систему «Шлях» за дозволами, виданими ЛОВА, і не повернулися в Україну – мова йде принаймні про 234 особи. На думку чиновників, така інформація порушить право втікачів на захист персональної інформації.

Львівський окружний адміністративний суд ще 20 квітня задовольнив позов співзасновниці «Наші гроші. Львів» Олександри Губицької і зобов’язав ЛОВА надати прізвища, імена та по батькові людей, дозволи на виїзд яких скасували самі чиновники ЛОДА, після того як виявилось, що вони не повернулися у встановлений 30-денний термін.

Львівська ОВА не погодилася з рішенням суду і подала апеляційну скаргу, що затягне оприлюднення цих даних ще щонайменше на кілька тижнів.

Нагадаємо, що втечі ухилянтів під виглядом волонтерів через систему «Шлях», дозволи яким видає безпосереднє керівництво ОВА набули масового характеру. За різними оцінками, така «послуга» коштує від 2000 до 5000 доларів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews