Максим Козицький зустрівся з гравчинями гандбольного клубу «Галичанка», які представлять Україну на Чемпіонаті світу

31.05.2023 12:06   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький та керівник управління молоді та спорту Роман Хім’як зустрілися з гравчинями гандбольного клубу «Галичанка».

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Нещодавно спортсменки взяли участь у чемпіонаті України з гандболу серед жіночих команд Суперліги сезону 2022-2023 років. Фінал Кубка України тривав з 27 по 28 травня в Ужгороді. Там команда «Галичанки» вже вшосте здобула перше місце. Також в цьому сезоні представниці клубу потрапили у шестірку найсильніших команд польської Суперліги, зігравши 28 успішних матчів на польському чемпіонаті.

«Дівчата тренувались в складних умовах, але незважаючи на це гідно представили Львівщину на обох чемпіонатах – українському та польському. Саме завдяки «Галичанці» весь світ ще раз зрозумів, що українці – цілеспрямовані та витривалі люди. Спортсменки принесли Україні чимало позитивних емоцій своїми перемогами, здобуваючи їх своїм сильним характером, вміннями і величезною любов’ю до спорту. Дякую кожній гравчині за те, що представляють нас на міжнародних аренах. Це неймовірний результат. Бажаю успіхів на наступних змаганнях і нових перемог», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Президент клубу «Галичанка» Роман Федишин зазначив, що найбільшим досягненням гравчинь цього року є вихід у фінал Чемпіонату світу з гандболу. До слова, команда «Галичанка» – дев’ятиразовий чемпіон України,  п’ятикратний володар Кубка України та п’ятикратний володар Суперкубка України. У складі цьогорічної національної збірної команди з гандболу серед жіночих команд 7 гравчинь представляють Львівщину: Тетяна Поляк, Мар’яна Маркевич, Марина Коновалова, Вікторія Салтанюк, Ірина Прокоп’як, Анастасія Мелекесцева та Діана Дмитришин.

null

Зазначимо, у вересні 2022 року «Галичанка» розпочала виступ у польській Суперлізі. Успішно зігравши 28 матчів, команда з 30 очками посіла 6 місце у чемпіонаті Польщі із 10 команд. Гравчиня ГК «Галичанка» Діана Дмитришин виграла престижну нагороду польської Суперліги «Гладіатори сезону» у двох номінаціях: «Відкриття сезону» та «Бомбардирка сезону», поставивши рекорд Суперліги – 175 голів.

Восени 2022 року стартував Чемпіонат України з гандболу серед жіночих команд Суперліги, у якому взяли участь шість команд зі всієї України, в тому числі дві команди, які представляли Львівщину – це ГК «Галичанка» та ГК «Львівська Політехніка-Львівський фаховий коледж спорту».

За результатами 6 турів (15 ігор) ГК «Галичанка» здобула дев’яте чемпіонство поспіль. Це рекорд жіночого українського гандболу у здобутті кількості чемпіонських титулів підряд. Також ГК «Львівська Політехніка-ЛФКС» продемонструвала впевнену гру та боротьбу протягом всього сезону, здобувши третє місце – це перша в історії клубу медаль у Суперлізі. Розігруюча ГК «Галичанка» Мар’яна Маркевич отримала звання «Кращої гравчині сезону» сезону 2022-2023.

null

У квітні 2023 року збірна команда України з гандболу у вирішальних раундах кваліфікації обіграла у двох матчах Північну Македонію (24-22 та 31-22) і за сумою двох матчів вперше з 2009 року вийшла на чемпіонат світу з гандболу 2023, який відбудеться з 29 листопада по 17 грудня 2023 року у Данії, Швеції та Норвегії. 14 років тому синьо-жовті посіли 17-те місце. Найкращим результатом української команди є четверте місце на ЧС-2003.

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews