Інтерактивно-розвивальна кімната “Смайлик-ТНПУ” – гордість факультету педагогіки та психології

04.06.2023 10:13   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Вступна кампанія для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра розпочнеться вже за місяць, 1 липня, реєстрацією е-кабінетів. 

Щоб абітурієнти могли правильно вибрати собі майбутню професію наш сайт публікуватиме одну історію факультету Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка. Кожна стаття міститиме всю інформацію про конкретний факультет, з цікавими відео і фото зі студентського життя.

Отже, продовжуємо.

 

Факультет педагогіки та психології

Факультет педагогіки і психології був створений у 2001 році. Це один із найбільших факультетів Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, де навчається понад 1200 здобувачів вищої освіти, аспірантів та докторантів.

Серед професорсько-викладацького складу 20 докторів педагогічних і психологічних наук, професорів, 54 кандидати наук, доценти.

Сьогодні на факультеті готують фахівців за такими освітніми програмами:

– Дошкільна освіта (спеціалізація “Початкова освіта”/”Англійська мова”) (бакалаврат/ магістратура);

– Початкова освіта (спеціалізація “Дошкільна освіта”/”Англійська мова”) (бакалаврат/магістратура);

– Психологія (бакалаврат/магістратура);

– Психологія бізнесу і управління (бакалаврат/магістратура);

– Психологія конфлікту та практична медіація (магістратура);

– Логопедія. (бакалаврат);

– Соціальна робота (бакалаврат/ (Соціальне адміністрування у громаді) магістратура);

– Соціальна педагогіка (магістратура);

– Спеціальна освіта (Інклюзивна освіта) (магістратура);

Менеджмент. Управління навчальним закладом (магістратура).

Аби підвищити свої професійні компетентності є додаткові можливості навчання на факультеті:

– програми подвійних дипломів з Вищою лінгвістичною школою в Ченстохові (Польща), з Університетом Humanitas в Сосновці, з Гуманітарно-природничим університетом імені Яна Длугоша в Ченстохові (Польща);

– програми студентської академічної мобільності, тісна співпраця з Вустерським університетом (Велика Британія);

– пітчинг проєктів активних громадян ТНПУ та області від Британської Ради;

– гостьові лекції провідних учених України та зарубіжжя;

– дуальна та індивідуальна форми навчання;

– тренінги, форуми, конференції з актуальних питань освіти.

Найкращі випускники факультету мають можливість навчатися в аспірантурі та докторантурі, захищати дисертації та працювати викладачами на рідному факультеті, де місце знайдеться кожному. Окрім того, матеріально-технічне забезпечення факультету має сучасний рівень та спрямоване на розвиток особистісних та професійних інтересів здобувачів, співпрацю між викладачами та студентами.

Гордістю ФПП є дитяча інтерактивно-розвивальна кімната “Смайлик-ТНПУ”, яку щоразу поповнюють новими підручними матеріалами для розвитку дітей.

Також на факультеті функціонує центр гендерних студій, соціально-психологічна служба, науково-дослідна лабораторія шкільного підручника, центр професійного розвитку та лідерства, творча лабораторія початкової та дошкільної освіти “НУШівський центр”, центр педагогічного консалтингу, центр освітніх та психологічних інтерактивних технологій тощо.

Підтвердженням цікавого та насиченого життя факультету ТНПУ слугує відео на ютуб-каналі:

Абітурієнтів ТНПУ проживанням в гуртожитках забезпечують 100-відсотково.

Здобувачі вищої освіти факультету є переможцями Всеукраїнських олімпіад і конкурсів, спікерами конференцій та форумів, стипендіатами програм Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. Також студенти беруть участь у зустрічах із відомими людьми у «Клубі успішних людей ТНПУ», спортивних секціях, Клубі настільних ігор ФПП.

Важливо, що студентська молодь ефективно займається не лише під час освітньо-наукового процесу, але й на практиках, у подорожах і екскурсіях.

Випускники факультету педагогіки та психології – відомі вихователі ЗДО, вчителі початкових класів ЗЗСО, управлінці навчальних закладів, психологи, соціальні працівники, логопеди, фахівці інклюзивної освіти тощо.

Серед випускників ФПП заслужені вчителі України, народні та заслужені артисти України, директори освітніх закладів (Остапчук, Добровольська, Вавринів), вчителі-методисти, автори підручників та посібників (Жаркова, Гладюк).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews