Відомо, коли у Львові з'явиться безготівкова оплата за проїзд у всіх видах транспорту

05.06.2023 20:37   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Від сьогодні на трьох автобусних маршрутах, які налічують 28 автобусів, тестують електронну оплату.

Такі нововведення триватимуть до 30 червня. Повноцінне його введення планують запровадити до кінця літа. Про це на брифінгу 5 червня повідомив директор Департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Нам необхідно відтестувати всі ці операції і все залежатиме від того, наскільки успішно і якісно ми проведемо тестування на цих трьох маршрутах. Як тільки ми завершимо тестування і матимемо повне розуміння, що операції відбуваються якісно, швидко та безпечно і немає ніяких ускладнень, одразу ж переходимо на наступний етап. Ми планували це зробити впродовж цього літа – перейти на повну безготівкову оплату в усьому громадському транспорті», – сказав він. 

Оплата безконтактно за допомогою банківської картки (тільки з NFC-чіпами), або телефону (Google pay, Apple pay) проводитиметься на валідаторах в салоні автобуса. Приклавши засіб оплати, пасажир повинен дочекатися проведення платежу та зеленого маркера на екрані валідатора. Після цього контролер отримає інформацію, що ви оплатили проїзд. Таким чином проходитиме безготівкова оплата проїзду, як розповідає заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства ЛМР Ірина Маруняк. 

На брифінгу пояснили, що повне введення безготівкої оплати не відміняє можливості оплатити проїзд готівкою у водія, проте тепер при оплаті готівкою пасажир отримає квиток, на якому буде розміщено одноразовий QR-код, по якому контролер перевірить валідність квитка.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews