Газовий розподіл «по-львівськи»

09.06.2023 21:20   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Епопея із рубрики «поверніть газові мережі народу» підходить до свого логічного завершення. Станом на сьогодні, практично всі газорозподільні підприємства, які колись належали до сфери впливу втікача Дмитра Фірташа, перейшли в управління державної компанії НАК «Нафтогаз України». Перейшов під контроль держави і АТ «Львівгаз».

Повідомляє Агенція неофіційних новин

Після обрання судом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою голові правління АТ «Львівгаз» Тарасу Китришу, вказана посада фактично залишається вакантною.

І з цього моменту розпочались торги. В київських кабінетах активно ширяться чутки, що НАК ««Нафтогаз України», під керівництвом колишнього міністра Олексія Чернишова, вже наступного тижня планує зробити ставку та призначити головою правління АТ «Львівгаз» Ігора Марчака. Це людина вже має досвід роботи в АТ «Львівгаз» у 2012 році, до цього працював в іншій компанії Фірташа АТ «Вінницягаз».

Тому виникає питання, навіщо забирали газорозподільні компанії з під впливу Дмитра Фірташа, щоб передати під керівництво одного із менеджерів Фірташа?!

Проте, за нашими даними Ігор Марчак активно лобіюється мером Львова Андрієм Садовим, з яким вони давно знайомі та нібито перебували в конфлікті. Проте, наближені до Андрія Івановича, кажуть що конфлікт давно в минулому, а як ми знаємо шанс посилити вплив на Львів мер не втратить навіть через колишні образи. Цьому можуть посприяти дружні відносини А.Садового із О.Чернишовим.

З інших джерел, стало відомо, що І.Марчак вирішив зіграти на всі фронти, і вже продався львівському бізнесмену з неоднозначною репутацією Ігорю Кривецькому, більш відомому як «Пупс».

Тож питання лише одне, газові мережі передаються для держави в інтересах людей, чи знову це політика або бізнес за державний кошт?!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews