Сексизм у стінах Львівського медуніверситету: у МОЗ вже відреагували на це

21.06.2023 16:35   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У міністерстві створили комісію для надання оцінки ситуації, що склалася у Львівському медуніверситеті.

У Міністерстві охорони здоровʼя заявили, що засуджують будь-які прояви сексизму та упередженого ставлення до студентів. Через це всі причетні до цього інциденту будуть відповідати.

Про це йдеться в заяві МОЗ.

"Ситуація, що склалася у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького – неприпустима. 

Міністерство охорони здоровʼя засуджує будь-які прояви сексизму та упередженого ставлення до студентів. За це кожен, хто був причетний до цієї ганебної ситуації, понесе відповідальність. 

Наразі при МОЗ вже створена комісія для надання оцінки ситуації, що склалася у Львівському національному медуніверситеті ім. Данила Галицького під час розподілу студентів в інтернатуру. До її складу увійдуть представники керівництва МОЗ та відповідних департаментів. 

Комісія проаналізує ситуацію та дасть детальну оцінку діям ректора та членам приймальної комісії. Окремим предметом розслідування стане бездіяльність представника МОЗ, який був присутній на засіданні через відеозвʼязок, однак жодним чином не відреагував на неприпустиму поведінку приймальної комісії університету.  

Студенти, наші майбутні медики, які у війну продовжили навчання та планують будувати свою карʼєру в Україні, в жодному разі не мають ставати мішенями для словесного насильства. 

Будь-які прояви сексизму, словесне насильство, упереджене ставлення чи образи в бік студентів – це ганьба для закладу вищої освіти та його керівництва. Такі дії не залишаться без покарання. 

Міністерство охорони здоровʼя просить вибачення студентам, які стали учасниками цієї ганебної ситуації, що сталася. 

Найближчим часом, будуть ухвалені відповідні кадрові рішення", - ідеться у заяві Міністерства. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews