Колишньому голові райсуду Львова повідомлено підозру

30.06.2023 12:47   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Незаконно заволоділи нерухомістю в історичній частині Львова на підставі фіктивного рішення суду.

Засновниками товариства, на яке оформили нерухомість, є громадяни російської федерації. Арештована нерухомість наразі передана в управління до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Викрили злочинну схему та встановили її організаторів і причетних осіб оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі Львівського районного управління поліції №1. Встановлено, що на підставі рішень районного суду про відшкодування матеріальної шкоди товариство отримало у свою власність два приміщення у центральній частині міста. Однак суд взагалі не розглядав такий позов і відповідно не приймав жодного рішення.

Фіктивні рішення, датовані 2007 роком, оформив та підписав на той час голова одного з районних судів Львівщини. Тож, на їх підставі з комунальної власності територіальної громади Львова було незаконно відчужено приміщення у центрі Львова на користь товариства, засновниками якого є громадяни російської федерації.

Наразі за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури ексголові райсуду поліцейські повідомили підозру за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Раніше у цій справі підозру отримали організатори схеми - на даний час справа щодо них розглядається в суді.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews