Петро Жук

Петро Жук

Науковець, соціолог, директор Центру з інформаційних проблем територій, кандидат технічних наук

Чого бракує доктрині Зеленського?

02.07.2023 08:13   Джерело: LvNews
Автор : Петро Жук

У більш як годинному виступі перед Верховною Радою президент Зеленський детально висвітлив бачення своєю командою післявоєнного майбутнього нашої країни.

Хоча війна ще триває, але погляд на майбутнє має збільшити мотивацію до перемоги. Викладені Президентом великі плани і перспективи загалом відповідають можливостям українського народу зайняти нове важливе місце у світовій спільноті вільних народів. Багато які з викладених ним пропозицій щодо того, як це зробити, варті уваги й можуть ефективно реалізуватися.

Проте загалом план приречений на невдачу через відсутність достатньої уваги до двох ключових напрямків, без яких прогресивна трансформація країни неможлива,- розвиток фундаментальної науки та територіального самоурядування. Перший дає інтелектуальну опору для кардинальних змін, другий – суспільну базу для їх повного сприйняття і завершення. Крім того, дуже великі можливості швидкого просування в цих напрямках суспільних змін відповідають етнічним особливостям і ментальності українського народу.

Адже і потяг до науки та великі наукові досягнення, і територіальна самосвідомість та вміння ефективної справді демократичної організації діяльності територіальних громад завжди були особливими рисами українців.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews