Чи мають право громадяни перевіряти документи працівників ТЦК, - у Львівському військкоматі розповіли подробиці

04.07.2023 10:43   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Документи мають перевіряють одне в одного обидві сторони.

Громадяни право вимагати документи в осіб, які вручають повістки. Про це заявив головний військком Львівщини Олександр Тіщенко в інтерв’ю Leopolis.

«Звичайно, мають право. Сьогодні багато хто ходить у військовій формі. А вручати повістки мають право лише відповідні уповноважені особи», — наголосив він.

Водночас Тіщенко зазначив, що під час військового стану кожен громадянин, незалежно від віку і статі, повинен мати з собою документ, який би міг ідентифікувати його особу. А чоловіки віком від 18 до 60 років також повинні мати при собі військово-обліковий документ.

Крім того, керівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки перевірять на доброчесність та ефективність виконання службових обов’язків. Цим займуться представники НАЗК, ДБР, СБУ, Нацполіція та ЗСУ.

Про це в етері телемарафону «Єдині новини» повідомив перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк, коментуючи питання перевірки воєнкомів.

«Отримав завдання від Президента щодо створення робочої групи. Це важливе питання на сьогодні, оскільки в інфопросторі дуже багато негатива про діяльність територіальних центрів комплектування. Тому робоча група створена, включає вона силовий блок — це НАЗК, ДБР, СБУ, Нацполіцію, які будуть перевіряти свої питання — від моніторингу способу життя керівництва ТЦК до порушення чинного законодавства. Крім того, створена група від ЗСУ, яка буде аналізувати виконання завдань, яка буде приймати відповідну інформацію від людей, аналізувати її», — розповів Павлюк.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews