Сімейна компанія заступника голови Львівської облради торгує підсанкційним товаром

09.07.2023 23:01   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

ПрАТ «Львівобленерго» уклало угоду на 5,18 млн грн на поставку переважно офісного паперу з львівською компанією «Ромус-Поліграф», власниками якої є батьки заступника Львівської облради Юрія Холода.

Ця компанія постачатиме «Львівобленерго» папір виробництва підприємств з британської групи «Mondi», яку НАЗК внесло у список міжнародних спонсорів війни, бо вона досі продовжує вести бізнес у Росії.

На укладену 3 липня угоду між ТОВ «Ромус-Поліграф» і «Львівобленерго» звернули увагу журналісти київського видання «Наші гроші».

Участь у тендері від ПрАТ «Львівобленерго» брала також компанія «ТВГ Український папір», яка пропонувала виконати замовлення за 3,33 млн грн – у півтора рази дешевше, ніж «Ромус-Поліграф». «ТВГ Український папір» пропонувала продати офісний папір від компанії Xerox, яка вийшла з РФ, але цю пропозицію «Львівобленерго» відхилило через виявлені недоліки у тендерній документації.

ПрАТ «Львівобленерго» пов’язують із Суркісом і Боголюбовим, а також дружиною Віктора Медведчука Оксаною Марченко.

Власниками компанії «Ромус-Поліграф» є Ігор та Романна Холоди – батьки 31-річного заступника голови Львівської облради від «Слуги народу» Юрія Холода, який зараз виконує обов’язки голови облради. До того, як прийти у політику у 2019 році, Юрій Холод очолював «Ромус-Поліграф».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews