У Львові судили військового, який самовільно покинув військову частину

14.07.2023 14:52   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Франківський районний суд м. Львова виніс вирок військовослужбовцю, який самовільно залишив військову частину.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Чоловік проходить службу на посаді стрільця-санітара. Як зазначається, 4 грудня 2017 року він самовільно залишив військову частину та перебував за її межами до 24 лютого 2022 року.

У суді обвинувачений свою вину у скоєному визнав повністю та пояснив, що такі його дії були зумовлені потребою розв’язання сімейних питань. За його словами, він зростав у сім’ї своєї бабусі та дідуся.

Після смерті дідуся не було кому подбати про господарку, бабця похилого віку в силу свого фізичного стану здоров`я була неспроможна впоратися із побутовими проблемами. Тому вирішив всіляко підтримати бабусю, надати їй усю необхідну допомогу, адже відчував вдячність за отримане виховання і підтримку в житті. Для матеріального забезпечення та утримання господарки працював на заробітках.

Надалі він повернувся до розташування військової частини добровільно 24 лютого 2022 року, одразу як почалося повномасштабне вторгнення. Чоловік у скоєному розкаявся та просив суворо не карати.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав його винним у скоєному та призначив 3 роки позбавлення волі. Однак його звільнили від відбування покарання, призначивши 1 рік випробувального терміну.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews