У Львові лікарі реанімували хлопчика після утоплення в озері

17.07.2023 21:38   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Зараз хлопець перебуває на штучній вентиляції легень. Лікарі кажуть, що він поступово відновлюється.

Як повідомили в “Охматдиті”, 12-річний Святослав із Новояворівська. Одного дня разом із другом пішов на місцеве озеро, де ледь не потонув. Витягнувши хлопця з води, його оперативно доставили до лікарні у Львові із діагнозом «утоплення в прісній воді». Стан дитини оцінили як вкрай важкий.

Як кажуть медики, при утопленні прісна вода всмоктується дуже швидко і створює набряк легень. Святослав пережив гіпоксію, тобто тривале кисневе голодування. Це усе впливає негативно на мозок та на інші органи. Втім завдяки злагодженим діям медиків стан хлопчика вдалося стабілізувати.

«Святослав поступив із сатурацією 70 із нестабільною гемодинамікою. Ми підтримували серцево-судинну діяльність. Був набряк легень і РДС III ступеня. Із легень санувалась велика кількість кров’янисто-пінистої мокроти. У Святослава була клініка катехоламінового шоку. Нам вдалося це все скорегувати. Була важка гіпокоагуляція, тобто наявна кровотеча із інтубаційної трубки та кров’янисті виділення із прямої кишки», – розповіла завідувачка відділення реанімації Віра Приймакова.

Зараз хлопець перебуває на штучній вентиляції легень. Лікарі кажуть, що він поступово відновлюється.

«Дуже вдячна лікарям “Охматдиту”. Вони роблять із моїм сином просто чудо. Буду молитися за весь персонал ще довго. Дай Бог здоровʼя усім, хто був задіяний для порятунку життя сина», – сказала мама Святослава Галина.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews