«Це питання національної безпеки України та Польщі» — Садовий про будівництво транспортних коридорів

17.07.2023 21:59   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На будівництво транспортних коридорів необхідно $1 млрд польських інвестицій.

Минулого тижня Львів отримав нові дослідження від європейської комісії щодо транспортних коридорів, які мають з’єднати Україну з Європейським Союзом.

Про це на семінарі у рамках проєкту «Польський сервіс відбудови України» сказав міський голова Львова Андрій Садовий, передає журналістка LVIV.MEDIA

На Львівщині планують будувати декілька транспортних коридорів. У першу чергу це варшавський напрямок. А згодом - краківський.

 «Російська агентура робила все можливе, щоб за роки незалежності ці коридори не вибудувати. Бо геополітично це ставить великий знак оклику – з’єднати Україну з Європейським Союзом. Тому питання будівництва тих транспортних коридорів – залізничних та автомобільних – це ціна національної безпеки. України та Польщі», - зазначив Андрій Садовий.

«І тут відкриваються неймовірні можливості для польського бізнесу. Не питання збудувати транспортний коридор, який іде до Львова, а питання переладнати інфраструктуру у Львові. Поєднання залізничного вокзалу з аеропортом. Це інвестиція орієнтовно в 1 млрд доларів зі сторони Польщі. Але це є питання національної безпеки Польщі та України», - сказав мер Львова.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews