Жителі Львівщини спільно з закарпатцями організували канал збуту зброї зі зони проведення бойових дій

07.08.2023 15:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

До схеми були залучені спільники зі всієї України.

Про це повідомляє ДПСУ.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що мешканці Закарпатської та Львівської областей налагодили стійкий канал постачання зброї, боєприпасів та вибухових речовин із зони проведення бойових дій, з метою подальшого їх продажу на території України.

У результаті низки проведених заходів, організатора протиправної діяльності затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст.263 КК України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

null
Фото з мережі Інтернет

Зауважимо, що за вчинення даного злочину Кримінальним Кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Окрім цього, за місцями проживання причетних осіб проведено низку обшуків у межах Закарпатської та Львівської областей. За їх результатами вилучено 11 одиниць вогнепальної зброї, 194 набої до стрілецької зброї, боєприпаси до великокаліберних кулеметів різних калібрів та постріли до гранатометів, ручні гранати, комплектуючі для зброї і виготовлення боєприпасів, а також інші предмети та речі, які підтверджують протиправну діяльність.

null
Фото з мережі Інтернет

Заходи проводилися спільно з оперативниками УСБУ та слідчими ГУ НП у Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони.

Досудове розслідування триває.

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews