На Львівщині затримали священника, який виготовляв чоловікам фіктивні документи

09.08.2023 00:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Працівники Львівського прикордонного загону та правоохоронці викрили священника, який виготовляв “клієнтам” документи для виїзду в країни ЄС під виглядом дияконів.

Як повідомляє Державна прикордонна служба України, “священнослужителі” нібито мали поїхати за кордон, щоб отримати гуманітарну допомогу від благодійників.

Схему організував 31-річний мешканець Кривого Рогу, який тимчасово перебував на Львівщині. За даними слідства, священник забезпечував своїх “клієнтів” документами для перетину кордону.

“У фіктивних документах зазначалось, що громадянин нібито є дияконом релігійної громади та виїжджає за кордон з метою співробітництва з релігійними благодійними організаціями для отримання гуманітарної допомоги”, — йдеться у повідомленні.

Злочинну схему викрили 4 серпня під час спроби чергового незаконного трансферу. Тоді священника та його клієнта затримали в одному з пунктів пропуску на Львівщині під час спроби перетину кордону.

Тепер священнослужителю загрожує позбавлення волі на строк до 7 років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews