Роман Онишкевич

Роман Онишкевич

Журналіст, редактор, forpost.lviv.ua

За що і до кого мають молитися депутати

06.09.2023 12:19   Джерело: LvNews
Автор : Роман Онишкевич

У Верховній Раді час від часу проводять молитовні сніданки. Донедавна там навіть була капличка, щоправда московського патріархату.

Пригадую, що кілька років тому було зареєстровано законопроект, яким запропоновано щоразу на початку пленарного засідання читати "Отче наш". Не пройшов, хоча його пропонували дуже богомільні депутати, як от шанувальниця секти догналітів Оксана Білозір, адепт секти садовістів Олег Березюк, безперечні володарі усіх можливих християнських чеснот Юрій Павленко та Юрій Мірошниченко та ще п’ятірко богобоязенних обранців.

Посполиті замислилися на хвильку і почали тихенько тішитися. Може, як помоляться нардепи, то і красти не будуть, і на совість працюватимуть. Гм… Як сказати… От у львівській міськраді вже багато років перед засіданнями моляться… І що то їм дало.

Хоча, можливо, причина тут не в самій молитві, а в її кількості. Бо одного «отченашу» явно замало. Молитися треба частіше, більше і ревніше. Тож, не будучи таким богомільним чоловіком, як наші нардепи, все ж дозволю собі нагадати, до кого б їм ще помолитися.

Почати радив би з молитв до святого Антонія, а кого він з якихось міркувань не влаштовує, то до великомученика Федора Тирона. Обидва ці святі завідують розшуками загубленого та вкраденого. Гляди після молитви знайдуться і гроші, заплачені Міноборони хрен зна кому хрен зна за що, і навіть гроші Бєні в офшорах.

Після цього терміново треба молитися вже за тих, у кого ті гроші знайдуться, і тих, хто ті гроші щнайде. Тут у пригоді стане мученик Василь, який дбає за тих, хто подавився кісткою в горлі, або чимось іншим. Принагідно можна змовити молитву до преподобного Федора, який рятує від срібнолюбія.

Усі депутати мали би конче регулярно молитися до святого Петра за вдачу в нових починаннях і розвіюванні сумнівів щодо їх успіху. Прохання до депутатів від «Слуги народу»: моліться з усіма, бо святий Петро то не той Петро, що ви можете собі подумати.

При запуску нового заводу, фабрики чи просто якогось ресторанчику треба молитися не до Колі-Катлєти, а до апостола Павла чи святителя Василя Великого. Зрозуміло, що для багатьох депутатів-бізнесюків то є дуже важні святі.

Парламентським фотографам неодноразово вдавалося зазнимкувати, як під час сесії народні депутати розглядають на своїх гаджетах нагих дів чи переписуються з коханками. Тому обранцям слід знати, що в боротьбі з плотськими пристрастями помічними є молитви до преподобних Мартиніана, Віталія, Марії Єгипетської та Сарри Єгипетської.

Гадаю, не одному обранцю варто починати засідання навіть не з «отченашу», а з молитви до святого мученика Боніфатія та преподобного Мойсея Мурина. Ці богоугодці рятують від запою та інших шкідливих звичок, як, приміром, наркоманія.

Ну й обов’язкова молитва для всіх. Після «отченашу» конче помоліться святому архангелу Уриїлу. За просвітлення розуму.

p.s. Молитися треба ревно, як це робить на фото права рука Андрія Садового Євген Бойко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews