Місія: «зачистити політичних суперників Садового». Хто стоїть за відбілюванням персони мера Львова?

07.09.2023 14:43   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Телеграм канал «Джокер» разом з іншими каналами продовжує приділяти особливу увагу до нескромної персони мера Львова Андрія Садового. 

Вчора в мережі вийшов гнівний пост про «нібито» замовлене мером Львова Андрієм Садовим у "NGL (Наші Гроші Львів)", яким керує Олег Онисько, довголітній працівник мерівських ЗМІ, розслідування про заробітки телеграм каналу «Труха». 

Основний меседж Джокера, що розслідувачі із "Наші Гроші Львів" не такі вже й незалежні, а перебувають на фінансовому забезпечені мера Садового. Але, доведеться розчарувати Джокера, бо NGL (Наші Гроші Львів) беруть гроші не тільки від мера, - пише ТГ канал "Агенція неофіційних новин".

"Ще одним фінансовим донором є Святослав Літинський, айтівець, волонтер та бізнесмен. По нашим даним, розмір щомісячного внеску від Літинського для NGL становить від 25 тис. грн. І все було б нічого, якби не той факт, що пан Літинський є представником політичної партії «Українська галицька партія», яку фактично контролює цукровий магнат Володимир Матківський (власник ВАТ «Радехівський цукровий завод»).

Виглядає, що незалежні розслідувачі із NGL, не такі вже й незалежні… Додамо, що пан Літинський проходив мінімум свідком по справі щодо шахрайського ввезення в Україну авто, буцімто на потреби ЗСУ. Але тоді міністр Рєзніков, родина якого через Львівський інфіз давно товаришує з родиною Літинських, надавав йому відзнак, яко охоронних грамот. Зараз наш герой здобуває політичні бали, борючись з нецільовими витратами місцевих бюджетів. Але мабуть витрати на медіа і купівлю футболістів своїм патроном схвалює. За збігом обставин NGL вже три роки забула про існування цукрозаводчика, зосередившись на зачистці політичних суперників Садового".

Крім того, стало відомо, що у розпал війни Садовий «закривав» кримінал.

Про це інформують ЗМІ з посиланням на відповідний документ.

У повідомленні вказано, що поки на 10-й день війни Україна захищалася від російських танків та солдатів, Садовий вирішував свої «справи».

Кримінальну справу мер Львова закрив через члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів Руслана Сидоровича. Це син бізнес-партнера Садового Михайла Сидоровича.

Справу проти міського голови міста Лева закрили 3 березня 2022 року. Таку інформацію отримав журналіст Олександр Шатній від Національного антикорупційного бюро.

Підозра проти Садового стосувалася зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам.

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews