Поліція розслідуватиме справу про подарований сину військкома будинок

10.09.2023 14:34   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) підтвердило, що син львівського військового комісара Андрія Дубового отримав у подарунок будинок у Брюховичах. 

Після проведеної перевірки НАЗК склало та направило до департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції обґрунтований висновок про корупційне правопорушення Дубового, що може завершитися конфіскацією будинку.

«Жінка, яка подарувала будинок сину воєнкома, пов’язана особистими стосунками з чоловіком (виховують спільну малолітню дитину), який перебуває на обліку в цьому ж ТЦК і є особою, придатною до проходження служби в умовах війни, – йдеться у повідомленні НАЗК, поширеному 9 вересня. – Цей чоловік з часу повномасштабного вторгнення жодного разу не викликався для проходження військово-лікарської комісії, оновлення даних чи виконання інших мобілізаційних розпоряджень».

Мова йде про подарований на ім’я Владислава Дубового будинок площею майже 640 м2 у престижному львівському передмісті Брюховичі, про який вперше розповіли NGL.media у липні. Ми з’ясували, що коштовний подарунок зробила Альбіна Савчук, відома численними забудовами у Брюховичах.

Судячи з повідомлення НАЗК, ймовірною причиною такого подарунку став громадянський чоловік Альбіни Савчук, який перебуває на обліку в ТЦК, очолюваному Андрієм Дубовим. НАЗК не вказує прізвище цього чоловіка, але, за даними NGL.media, йдеться про відомого місцевого бізнесмена з сумнівною репутацією Андрія Завадського.

Цей випадок НАЗК кваліфікувало за ст. 172-5 КУпАП (порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків), яка передбачає конфіскацією подарунка, а також штраф від 134,2 тис. грн до 268,4 тис. грн, - пишуть "НГЛ".

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews