Плитка для оздоблення фасадів будинків: різновиди

28.09.2023 15:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Для оздоблення будинку фасадна плитка стане чудовим вибором незалежно від стилю його оформлення. Для цього облицювального матеріалу характерний не лише естетичний вигляд, але й стійкість до зовнішніх впливів — низьких та високих температур, ультрафіолету, вологи тощо. 

null

Оздоблюючи зовнішні стіни такими виробами, ви отримуєте такі переваги:

  • додатковий захист чутливих елементів споруди від пошкоджень та руйнування;
  • широкі можливості для втілення дизайнерських ідей щодо оформлення фасаду будинку;
  • додаткове утеплення житла.

Різні види фасадної плитки можна використовувати не лише для оздоблення стін, але для декорування вікон або заглиблення для дверей. Сучасний ринок пропонує найрізноманітніші композиції для створення стильного унікального екстер’єру.

Популярні види фасадної плитки

Плитка для оздоблення фасадів може виготовлятися з різних матеріалів, розрізнятися за форматом, дизайном та способом монтажу. Зазвичай на плитку фасадну ціна залежить від виду матеріалу, компанії виробника та обсягу замовлення. 

Вибираючи матеріали для облицювання фасаду, зверніть увагу на такі види фасадної плитки:

  1. Кам'яна. Може виготовлятися з мармуру, граніту, кам’яної крихти тощо. Фасад виглядає дійсно унікально, відрізняється високою стійкістю до хімічного впливу і може служити довгий час.
  2. Керамогранітна. Може бути гідною альтернативою кам’яній плитці, оскільки дуже міцна та стійка до високих і низьких температур. Монтується за допомогою спеціального клею на обрешітку з утеплювальним матеріалом або на стіну. Може мати гладеньку або шершаву поверхню, приваблює доступною вартістю. 
  3. Бетонна. Бюджетний варіант оформлення фасаду, який теж може бути стійким та естетичним. Завдяки додаванню кварцового піску бетонна фасадна плитка набуває високої міцності та водовідштовхувальних властивостей. Оздоблення стін таким матеріалом має містити також обробку герметичною сумішшю. Сучасна бетонна плитка пропонується у різних кольорах завдяки додаванню відповідних пігментів.
  4. Керамічна. Процес виготовлення кафеля нагадує виробництво цегли, проте менша товщина забезпечує легшу вагу, а отже, знижує навантаження на фасад будівлі та значно спрощує монтажні роботи. 
  5. Клінкерна. Для клінкерного матеріалу характерна чудова стійкість до низьких температур, впливу вологи та ультрафіолетового випромінювання.
null
  1. Теракотова. Не глазурований матеріал, який виготовляється з натуральної глини у бежево-коричневій колірній гамі. Теракотова плитка екологічна та довговічна, стійка до морозів та високих температур.
  2. Полімерпіщана. Штучний оздоблювальний матеріал, який виготовляється в різноманітних дизайнах, приваблює простим доглядом та легким монтажем. Полімерпіщана плитка досить пластична, тому не деформується у процесі використання.

Якісну фасадну плитку купити можна в нашому інтернет-магазині Лео Кераміка https://leoceramika.com. В онлайн-каталозі представлений широкий асортимент оздоблювальних матеріалів від найкращих виробників за вигідною ціною. Доставка здійснюється по всій Україні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews