Суд оштрафував посадовця Бродівської міськради за махінації із закупівлями

01.10.2023 17:43   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Миколу Сторожука оштрафували на 51 тис. грн.

Львівський апеляційний суд виніс вирок колишньому начальнику відділу освіти Бродівської міської ради Миколі Сторожуку за підробку документів. Посадовець підписав накладну про оплату робіт підприємцю, який ці роботи не виконав.

Як вказано в матеріалах справи, в грудні 2022 року Микола Сторожук як посадовець міської ради уклав договір із підприємцем про постачання дерев`яних дошок вартістю 116 тис. грн для Суховільського ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. Галини Столяр. Підприємець товар не поставив, однак Микола Сторожук підписав накладну про нібито виконані роботи та передав її в бухгалтерію для оплати. Після цього на рахунок підприємця міська рада перерахувала кошти за фактично не виконані роботи.

25 липня Бродівський районний суд визнав Миколу Сторожука винним у зловживанні службовим становищем і оштрафував на 25,5 тис. грн. Прокуратура вирішила оскаржити цей вирок, вважаючи його замʼяким. Хоча посадовець самостійно відшкодував міському бюджету 116 тис. грн, прокурор зауважив, що спортзал школи залишився не відремонтованим.

 Враховуючи обставини справи, Львівський апеляційний суд підтвердив вирок Бродівського райсуду та призначив Миколі Сторожуку 51 тис. грн та позбавив права обіймати керівні посади впродовж року.
https://zaxid.net/news/


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews