Львівський забудовник заплатить 3 мільйони пайового внеску через суд

10.10.2023 17:23   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Забудовника одного з житлових комплексів у Львові суд зобов’язав сплатити до міського бюджету 3 млн грн пайового внеску на розвиток інфраструктури.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

Прокурори не уточняють, про якого саме забудовника йдеться. Відомо, що компанія, збираючись будувати житлові багатоквартирні будинки у Львові, у 2018 році уклала з департаментом економічного розвитку Львівської міської ради договір пайової участі.

Згідно з документом будівельна компанія повинна була сплатити до бюджету Львова більше 3 млн грн внеску на розвиток інфраструктури, однак вона не виконала своїх зобов’язань.

«Внаслідок цього орган місцевого самоврядування позбавлений можливості використати ці кошти на будівництво об’єктів інфраструктури та соціальної сфери, зокрема на заклади освіти, дошкільні навчальні заклади, парки і дитячі майданчики тощо», – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим прокурори подали в суд на забудовника, аби змусити його сплатити заборгований Львову пайовий внесок. Суд повністю підтримав ці позовні вимоги.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews