Екс-голова Львівської ОДА Юрій Турянський подав в суд на NGL.media і ZAXID.NET

23.10.2023 17:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Юрій Турянський оскаржує свою причетність до захоплення 11 га комунальної землі на околиці Львова.

Екс-голова Львівської ОДА та голова відділення Національного Олімпійського комітету у Львівській області, Юрій Турянський подав позов до суду на видання NGL.media, яке в червні опублікувало розслідування про захоплення посадовцем 11 га землі на західній околиці Львова. Співвідповідачем у цій справі є і ZAXID.NET, який передрукував це розслідування 8 червня. Прикметно, що передрук матеріалу зробила ще низка львівських і загальноукраїнських видань, утім позов адвокати Юрія Турянського подали лише проти NGL.media і ZAXID.NET.

8 червня сайт розслідувань NGL.media опублікував матеріал «Впіймай мене якщо зможеш», в якому йшлося про те, що колишній голова Львівської ОДА, який обіймав цю посаду з серпня по грудень 2014 року, завдяки підробленим документам безкоштовно оформив у користування комунальну ділянку площею 11 га на вул. Конюшинній у Львові.

ZAXID.NET зробив передрук цього матеріалу із заголовком «Екс-голова Львівської ОДА Юрій Турянський захопив 11 га землі у Львові» з посиланням на першоджерело.

21 серпня адвокати Юрія Турянського звернулися до Галицького районного суду Львова з позовом про захист честі, гідності, ділової репутації, відшкодування моральної шкоди. Співвідповідачами у цій справі є ГО «Львівська група» як засновники NGL.media та ПАТ «ТРК “Люкс”», до складу якого входить ZAXID.NET. Водночас матеріали з посиланням на розслідування передрукувала й низка інших медіа, втім ці публікації екс-голова ЛОДА чомусь не оскаржує.

У позовній заяві вказано, що поширена журналістами інформація про причетність Юрія Турянського до захоплення комунальної ділянки та підроблення документів ганьбить його честь та гідність і завдає шкоди його діловій репутації. Завдану моральну шкоду він оцінив у 178 тис. грн. Інтереси Юрія Турянського захищає київський адвокат Дмитро Марушевський.

48-річний Юрій Турянський працював у різних структурах Львівської облдержадміністрації. У серпні 2014 року його призначили тимчасовим виконувачем обовʼязків голови Львівської ОВА замість Ірини Сех. На цій посаді він працював до грудня 2014 року. Зараз Юрій Турянський очолює відділення Національного Олімпійського комітету України у Львівській області.

Нещодавно Telegram-канал «Політичний треш», засновником якого є журналіст і колишній посадовець Львівської ОДА Дмитро Посипанко, повідомив, що Юрій Турянський причетний до новоствореного YouTube-каналу «Король Данило», який публікує анонімні псевдорозслідування про міського голову Львова Андрія Садового. За версією «Політичного трешу», Турянський заручився фінансовою підтримкою колишнього спонсора партії «Свобода», екс-нардепа Ігоря Кривецького.

Прикметно, що експертами «фільмів» про Садового є колишня комуністка та екс-нардепка від «Свободи» Ірина Фаріон, псевдоактивіст-провокатор Іван Спринський та телеведучий, який співпрацював з Віктором Медведчуком, – Остап Дроздов. Вони ж були активними гостями та експертами програм каналу НТА, який донедавна непублічно фінансував Ігор Кривецький. НТА також публікує псевдорослідування каналу «Король Данило».

Джерело: "Західнет".




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews