У львівській церкві, де знімали кліп Сергія Жадана та Христини Соловій, будуть «зміни». Є провина отців — священник УГКЦ

27.10.2023 16:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
В Андріївській церкві Української греко-католицької церкви можуть бути звільнення через ситуацію зі зйомками там кліпу дуету письменника та музиканта Сергія Жадана та співачки Христини Соловій.

Про можливі «зміни» повідомив священнослужитель УГКЦ Юстин Бойко в етері «Говорить Великий Львів», - пише "Громадське".

«Очевидно, провина отців церкви Андрія є явною. Крім моральних принципів, вони порушили ще й принцип церковного права, який каже, що "церкву не можна використовувати для інших цілей, окрім молитви і того, що служить слову Божому"», — зазначив він.

Він наголосив, що «в церкві Андрія буде зміна, буде реформа», бо, мовляв, «це питання назріло». Що саме мається на увазі, він не уточнив. Юстин Бойко додав: «Як воно відбудеться, ми побачимо».

20 жовтня на YouTube опублікували кліп співачки Христини Соловій з гуртом «Жадан і Собаки», який зняли у церкві святого Андрія Первозванного у Львові. 

Музиканти зазначили, що композиція «Серце» — це «маніфест любові до світу, яка проростає з чесності та розуміння його недоліків і вад; це відверта і зрозуміла історія кохання двох людей, за якою ховаються відданість і сміливість».

А втім, Греко-католицька парафія святого Андрія отців Василіян у Львові була незадоволена кліпом. У дописі у Facebook відеороботу звинувачують у пропагуванні «антихристиянських цінностей». 

У парафії зазначили, що відео порушує суть і сценарій кліпу, про який заздалегідь повідомляли автори. Тож до музикантів звернулися з проханням видалити кліп.

Музикант Сергій Жадан прокоментував звинувачення щодо кліпу так: «Ми хотіли зняти в церкві музикантів, які виконують пісню. Саме це ми і зняли. Інших домовленостей у нас не було».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews