Очільник Львівського онкоцентру потрапив до реєстру корупціонерів

07.11.2023 10:55   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Гендиректора Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Ігоря Ковальчука внесли в Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Про це йдеться на сайті НАЗК.

Підставою для внесення Ігоря Ковальчука до реєстру корупціонерів стало рішення суду, яким його визнали винним за ч. 1,2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). Суть правопорушення стосується конфлікту інтересів.

null
Фото з мережі Інтернет

Цьогоріч 18 серпня Сихівський районний суд оштрафував Ігоря Ковальчука за те, що він встановив собі виплату премії у розмірі 15000 грн та своїй дочці виплату премії у розмірі 12000 грн, чим «вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, передбачене ч. 1 ст. 172-7 КУпАП».

У рішенні вказано ще про кілька випадків такого типу преміювань.

Сам Ковальчук своєї вини у суді не визнав. Він заявляв, що не виписував собі та доньці премій, хоча підтвердив, що накази щодо цих премій таки підписував.

Натомість зазначено, що апеляційна скарга на вище наведене рішення суду не містить правових підстав для скасування судового рішення, а відтак її залишили без задоволення.

«Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає», – сказано у рішенні.

null
Фото з мережі Інтернет

74-річний Ігор Ковальчук, уродженець селі Пониковиця Бродівського району, є також чинним депутатом Львівської обласної ради від партії «Народний Рух України». Львівський онкоцентр Ігор Ковальчук очолив у 2018 році, до цього він був головним лікарем медзакладу.

P.S. Як зазначив Telegram-канал “Агенція Неофіційних новин”, очільника Львівського онкоцентру Ігоря Ковальчука, який потрапив до реєстру корупціонерів НАЗК, звільнено з посади.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews