У Львові попрощаються із двома загиблими захисниками

14.11.2023 07:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові у вівторок в останню путь проведуть Святослава-Любомира Степука та Володимира Кушніра.

У вівторок, 14 листопада, Львів попрощається з військовослужбовцями Святославом-Любомиром Степуком та Володимиром Кушнірем. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Чин похорону обох захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Святослав-Любомир Степук

null
Фото з мережі Інтернет

Народився 1 жовтня 1995 року у Львові. Протягом 2015-2017 років проходив строкову службу у спецпідрозділі «Барс» Національної гвардії України. Згодом підписав контракт із 80-ю окремою десантно-штурмовою бригадою Десантно-штурмових військ ЗСУ. Виконував бойові завдання у зоні проведення АТО/ООС.

Напередодні повномасштабного вторгнення поїхав до Чеської Республіки, однак за два тижні повернувся на Батьківщину та добровільно вступив до лав 80-ї бригади. Святослав-Любомир боронив державу як на східному, так і на південному напрямках, кілька разів отримував серйозні поранення, зокрема під час звільнення Ізюму.

Після проходження останнього лікування повернувся на передову, де 11 листопада загинув. У захисника залишилися дві бабусі, дідусь, мама, сестра з родиною, тітка, дядько, хрещені батьки та друзі дитинства.

Володимир Кушнір

null
Фото з мережі Інтернет

 

Народився 27 лютого 1995 року у Львові. Після завершення навчання працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Львівська ізоляція». Згодом займався торгівлею будівельними матеріалами на гуртівні.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від російських окупантів. Після проходження навчань у Великій Британії виконував бойові завдання на території Харківської та Запорізької областей у складі 13-го окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. 

Захисник загинув 9 листопада. У нього залишилися мама, тітка, дядько та два двоюрідні брати.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews