Мозаїки у Львові почали ознаковувати «Блакитним щитом»

14.11.2023 08:11   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Місто попереджає власників будівель з мозаїкою про проведення робіт з ознакування. Якщо мозаїчні твори розташовані в інтер’єрах приміщень – то потрібен дозвіл власників.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Для посилення інформування і захисту, у Львові мозаїчні твори позначають міжнародним пам’яткоохоронним знаком “Блакитний щит”. Йдеться про мозаїки на 81-ій локації, які внесені до переліку цінних та є об’єктами культурної спадщини. На сьогодні ознаковано вже кілька мозаїчних творів, зокрема на вул. Медової Печери, 71, на вул. Промисловій, 39, на вул. Керченській, 8.

Як розповіла керуюча справами виконкому, в.о. керівника управління охорони історичного середовища ЛМР Наталія Алєксєєва, загалом впродовж кількох днів у місті мають ознакувати 20 мозаїчних творів.

На решті мозаїк емблему “Блакитний щит” планують розмістити вкінці цього – на початку наступного року. Міжнародне ознакування підсилить інформування і власників будівель з панно, і громадськості загалом про цінність мозаїчних творів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews