Спочатку дрони, потім стелі на «мільйони». У Львові почастішали протести

14.11.2023 11:13   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Протягом останнього часу в нашій державі почастішали мітинги щодо обмеження під час війни «некритичних» витрат з державного та місцевих бюджетів.

Такі акції проходять під гаслом: «Спочатку дрони, потім стадіони», зміст якого, з відомих усім нам причин, учасники та ініціатори мітингів хочуть довести до чиновників, які розпоряджаються бюджетними коштами. Такі вимоги громадянського суспільства є на часі та зрозумілими для більшості громадян.

Чи не найактивніше вище згадані акції відбуваються у нашому місці. Проте, з не до кінця зрозумілих причин, ні учасники, а тим більше ініціатори даних мітингів, не можуть (а можливо не хочуть) побачити марнотратства бюджетних коштів зі сторони чиновників Львівської мерії. Ні закупівля під час війни робіт з ремонту зупинок на суму майже 2 млн. гривень, ні послуг з «озеленення» (висадки, дерев, квітів, кущів, викорчовування пнів, придбання саджанців дерев, тощо) на суму понад 65 000 000 грн. чомусь львівських активістів не збурює та не привертає їхньої уваги.

А прикладів нераціонального використання під час війни бюджетних коштів із сторони чиновників львівської мерії можна привести багато. Нижче наступний із них.

Так, до «критичних» витрат та таких, що пов’язані із війною, «менеджери» Садового із Франківської районної адміністрації, віднесли, зокрема, ремонт та влаштування підвісної гіпсокартонної стелі в кабінетах тої ж таки Франківської районної адміністрації. В результаті здійсненої закупівлі без проведення конкурентних торгів (ідентифікатор закупівлі UA-2023-11-08-001458-a) головою районної адміністрації п.Банах Н.Д. 08.11.2023 укладено договір із закарпатською фірмою – ТОВ «Діамант Лізинг Корпорейшн» (код 38141919, місцезнаходження: 90400, Закарпатська область, місто Хуст(пн), вулиця Карпатської Січі, будинок 17а) на виконання робіт з «Капітального ремонту приміщення у будівлі районної адміністрації на вул.Генерала Чупринки,85у м.Львові» на суму 902 017 грн. !!!.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

Між іншим згадана фірма неодноразово виступала переможцем торгів, які проводили протягом цього року районні адміністрації Львівської міської ради та належні їй комунальні підприємства.

Як вбачається із договору №145 від 08.11.2023р., дефектного акту, відомості ресурсів до локального кошторису, що є додатками до нього, вищевказана фірма-переможець впродовж листопада-грудня цього року зобов’язана виконати ремонтні роботи, які, по факту, полягають у здійсненні монтажу підвісної стелі з гіпсокартону в кабінетах адміністрації, з влаштуванням при цьому, зокрема, 36-ти світильників ціною 1721 грн. за штуку (загалом на 61 957 грн.) та 3-х світильників LINEA CUT ціною 16 212 грн. за шт. (загалом на 48 638 грн).

При цьому, слід звернути увагу, й на те, що, наприклад, згідно інформації на вартість світильника LINEA CUT, довжиною 3 м. складає 9-10 тис. (і це ціна при купівлі однієї одиниці, при купівлі двох і більше ціна ще нижча), але аж ніяк не понад 16 тис. грн.

Чи буде відповідна реакція на такі дії посадовців Франківської районної адміністрації із сторони громадянського суспільства, зокрема, ініціаторів вище згаданих мітингів у м.Львові? Чи буде на це реакція із боку Андрія Садового? Невідомо. Проте, хай там як, але купляти роботи з влаштування підвісної стелі на майже мільйон, світильники по цінах вище за ринкові, зараз не на часі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews