Підсумки п’ятого засідання робочої групи з контролю належного використання бюджетних коштів

18.11.2023 20:09   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівській ОВА відбулося п’яте засідання робочої групи, яка контролює належне використання бюджетних коштів на Львівщині.

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, під час засідання заслухали представників 7 громад щодо 11 закупівель: Львівської, Боринської, Великомостівської, Грабовецько-Дулібівської, Дрогобицької, Новояворівської та Стрийської.

За результатами засідання робоча група вирішила рекомендувати під час найближчих сесій відповідних рад переглянути доцільність та пріоритетність видатків згідно з розпорядженням начальника Львівської ОВА №932/0/5-23ВА від 05.10.2023 «Про обмеження непершочергових видатків місцевих бюджетів Львівської області в умовах воєнного стану»:

  • Великомостівській громаді: на реконструкцію каналізаційних очисних споруд на суму 36,4 млн грн;
  • Грабовецько-Дулібівській громаді: на будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям на суму 2,2 млн грн.

Також робоча група доручила Західному офісу Державної аудиторської служби України та правоохоронним органам здійснити контроль у межах своєї компетенції частини закупівель, розглянутих сьогодні.

Окрім того, як повідомили під час засідання, закупівлю капітального ремонту фасаду Новояворівського ЗДО №1 на суму 6,1 млн грн планують скасувати.

Повний запис сьогоднішнього засідання можна переглянути за посиланням. Про результати першого засідання робочої групи читайте тут, другого – тут, третього – тут, четвертого – за посиланням.

Наступне засідання запланували на п’ятницю, 24 листопада.

“Якщо ви виявили некритичні та непріоритетні, на вашу думку, закупівлі, інформуйте Львівську ОВА: prozorist2023@gmail.com. Їх розглянуть під час одного з наступних засідань”, – зазначили у повідомленні.

Згідно з розпорядженням начальника Львівської ОВА №932/0/5-23ВА від 05.10.2023 «Про обмеження непершочергових видатків місцевих бюджетів Львівської області в умовах воєнного стану», голови сільських селищних, міських рад територіальних громад зобов’язані переглянути відповідні бюджети на 2023 рік і забезпечити економне та раціональне використання коштів місцевих бюджетів в умовах воєнного стану.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews