У виснаженому родовищі в Карпатах виявили рекордну кількість газу

19.11.2023 21:39   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У родовищі в Карпатах, яке досі вважали виснаженим, виявили рекордну для західного регіону кількість газу.

Про це повідомили у пресслужбі Нафтогазу.

Перспективний поклад виявили працівники «Укргазвидобування» у мезозойському газоносному комплексі Карпат на родовищі, яке вважали вже виснаженим. І лише розвідувальна свердловина дала понад 200 тисяч кубометрів газу на добу. Це найвищий за останні 20 років показник для родовищ на Заході України.

Як кажуть фахівці, рекордні показники газовидобутку вдалося досягнути завдяки використанню сучасних технологій, зокрема бурового верстата «Іван Богун». Після такої знахідки в регіоні посилюють роботу.

«Результат цієї свердловини і загалом роботи на старих родовищах компанії демонструє ефективність використання сучасних технологій і нових підходів до інтерпретації даних. Західний регіон має великий потенціал для відкриття нових покладів вуглеводнів, який підтверджується результатами сусідніх країн. Зараз ми посилюємо діяльність тут, зокрема щодо впровадження нових технологій та залучення інвестицій», − прокоментував т. в. о. гендиректора «Укргазвидобування» Олег Толмачев.

Свердловину для буріння закладали за результатами інтерпретації нових даних раніше проведених сейсморозвідувальних 3D-досліджень. Її ввели в експлуатацію в дуже стислі терміни: для цього збудували шлейфи та модернізували установку підготовки газу.

Зараз фахівці «Львівгазвидобування» працюють над розширенням технологічних можливостей наземної інфраструктури для збільшення продуктивності цієї свердловини.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews