На Львівщині зафіксували рекордну кількість інсультів

19.11.2023 23:06   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

49 інсультів за добу.

На Львівщині зафіксували рекордну кількість інсультів за добу – 49. Серед хворих з гострим порушенням мозкового кровообігу є люди різного віку, чимало хворих працездатного віку. І кількість пацієнтів, у яких діагностують цю небезпечну недугу, в області стрімко зростає.

Про рекордну кількість інсультів за добу, яку зафіксували 14 листопада, повідомили у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги і медицини катастоф.

«Якщо в інші дні медики “швидкої” отримували понад 20 викликів до людей з симптомами інсульту, інколи бували дні (але рідко), що таких викликів було менше 10, то 14 листопада зафіксували рекордну кількість викликів – 49. 15 листопада було 30 викликів до хворих з інсультом», – повідомили ZAXID.NET у Центрі. І додали, що кількість інсультів щомісяця стрімко зростає. Скажімо, у липні було зафіксовано 682 виїзди на інсульт, в серпні – 748, у вересні – 751, в жовтні – 804.

Лікарі кажуть, що це дуже тривожний сигнал і тому кожна людина, починаючи від старшокласників, повинна знати, як розпізнати симптоми інсульту і швидко доставили хворого до спеціалізованого медзакладу, у якому йому нададуть кваліфіковану допомогу. Від часу надання медичної допомоги залежить подальше здоров’я, а часто і життя людини.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews