Польські фермери хочуть приєднатися до протесту перевізників на кордоні з Україною

21.11.2023 10:22   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Польські фермери хочуть приєднатися до протесту перевізників на кордоні з Україною.

Про це повідомляє видання "Українська правда".

Майже 100 фермерів з асоціації "Зраджене село" планують провести триденну акцію протесту на пункті пропуску "Медика" у четвер. Про це повідомив один з її організаторів Лукаш Мартин

"Фермери були першою групою, яка постраждала. Тепер постраждали транспортні компанії, питання в тому, хто буде наступним" – сказав він.

Члени Міжнародного союзу автомобільного транспорту, галузевої групи, з Угорщини, Польщі, Словаччини, Чехії та Литви звернулися в листі до президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн з проханням переглянути угоду, яка дозволяє лібералізацію руху з Україною, термін дії якої закінчується в червні 2024 року.

Однак, Єврокомісія заявила, що будь-яке повторне введення дозволів або квот на автомобільні перевезення з України є юридично неможливим, оскільки це порушило б чинну угоду між ЄС і Києвом. ЄС дозволив українським перевізникам перевозити товари без отримання дозволів, щоб полегшити і прискорити потік вантажів під час війни.

Заступник міністра інфраструктури України Сергій Деркач повідомив на своїй сторінці у Facebook, що після відвідування пунктів пропуску "Рава-Руська" та "Краковець", що на обох переходах було не більше 15 протестувальників, які фактично утримували кордон у заручниках.

В уряді вже анонсували переговори з Польщею та ЄС щодо блокування кордонів на цьому тижні. 

6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною. А наприкінці жовтня вони погрожували перекрити всі пункти пропуску з українською стороною до кінця року. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews