На кордоні з Польщею виявили контрабандні ліки для потенції на 5 млн грн

23.11.2023 10:37   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Польські митники виявили контрабанду ліків на суму понад півмільйона злотих.

Про це 22 листопада повідомили на сайті Палати податкової адміністрації в Жешуві, інформує Lviv.media.

Контрабанду понад 47 тис. фармацевтичних препаратів виявили співробітники митної та податкової служби та прикордонної служби на прикордонному переході в Корчовій (Польща). Вартість контрабанди — 544 тис. злотих (майже 5 млн грн — ред.)

42-річний водій вантажівки, яка в’їжджала з України до Польщі, надав для перевірки документами, що перевозить через польсько-український кордон засоби гігієни. Під час огляду автомобіля знайшли прихований товар. У салонах і багажі водія було понад 47 тисяч штук пігулок для потенції.

Проти водія вантажівки, громадянина України, відкрили кримінальне провадження. Подальшу діяльність здійснює Підкарпатська митно-податкова служба в Перемишлі.

У повідомленні також йдеться, що відповідно до Закону про фармацевтику, мандрівник має право привезти з-за кордону п’ять упаковок ліків для власних потреб. За порушення правил передбачено покарання —штраф, обмеження волі або позбавлення волі на строк до 2 років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews