Польські протестувальники не виключають повної блокади кордону

27.11.2023 17:52   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Польські протестувальники з понеділка розпочали цілодобову блокаду пункту пропуску “Медика-Шегині”, яка триватиме до 3 січня, й не виключають повної блокади кордону навіть на пропуск гуманітарної допомоги.

Про це заявив PAP представник протестувальників Роман Кодрув, передає Укрінформ.

За його словами, від четверга, 23 листопада, протест на цьому пункті пропуску здійснювався з 9-ї до 20-ї години за місцевим часом, а з понеділка він цілодобовий і триватиме до 3 січня.

Представник протестувальників зауважив, що щогодини вони пропускатимуть по дві вантажівки. Водночас він не виключив повну блокаду кордону. Кондрув зазначив, що з українського боку кордону звучать голоси про те, що польські протестувальники блокують проїзд гуманітарної допомоги для України. Він назвав це неправдою, але не виключив, що якщо такі звинувачення продовжаться, то протестувальники дійсно не пропускатимуть жодних вантажівок.

За даними польської поліції, перед пунктом пропуску “Медика-Шегині” в понеділок у черзі на перетин кордону перебувало близько 1,4 тис. вантажівок, а перед пунктом пропуску “Корчова-Краківець” – близько 530 автомобілів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews