СБУ пояснила, чому Порошенка не випустили з України у відрядження

02.12.2023 22:22   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Зустріч експрезидента з угорським прем'єром Орбаном Росія планувала використати в своїх ІПСО проти України, пояснили в спецслужбі. "ЄС" каже, що Порошенко мав їхати лише до Польщі та США.

Народному депутату Петру Порошенку скасували відрядження через заплановану зустріч із проросійським прем'єром Угорщини Віктором Орбаном.

Про це повідомила Служба безпеки України.

За даними СБУ, цю зустріч ("як і інші «робочі зустрічі» вітчизняних політиків з представниками держав, які транслюють проросійські наративи") Росія планувала використати в своїх ІПСО проти України. Тому спецслужба звернулася до Офісу Президента, уряду та Верховної Ради із пропозицією врахувати інформацію про плани ворога під час організації та погодження закордонних відряджень українських делегацій.

"Тож керівництво Верховної Ради не надало дозвіл на закордонне відрядження українському депутату, який мав стати інструментом в руках російських спецслужб. Нагадуємо, що згідно з законодавством Міністерство закордонних справ є головним органом виконавчої влади у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики у сфері зовнішніх зносин України", - йдеться в заяві СБУ.

Служба безпеки повідомила, що вона з розвідувальними органами отримала інформацію, що російські спецслужби готували провокації на міжнародній арені. Проведення широкомасштабної ІПСО мало призвести "до зміни настроїв в країнах-партнерах антиросійської коаліції та спонукати представників українського політикуму до проголошення наративів щодо необхідності переговорного процесу з РФ на умовах заморожування війни", зазначили в СБУ.

"Європейська солідарність" у відповідь на заяву СБУ назвала це спробою влади "виправдати фактичний зрив візиту лідера опозиції Петра Порошенка", бо експрезидент мав відвідати лише Польщу і США.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews