Оплата за проїзд у громадському транспорті Львова стане найвищою в Україні

04.12.2023 21:11   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Антирекорд? На громадських слуханнях у Львові щодо нових тарифів за проїзд при електронній оплаті у громадському транспорті виконком мерії погодить нові тарифи.

Згідно з попереднім проектом рішення, вартість однієї поїздки в усіх видах транспорту залежатиме від способу оплати: 13 гривень – при оплаті транспортною карткою Леокарт, 15 грн – при оплаті банківською картою чи пристроєм з NFC, 20 грн – при оплаті готівкою у водія, а з червня 2024 року – 25 грн, повідомляє Високий замок.

6,5 грн – тариф для студентів при оплаті студентською транспортною карткою Леокарт.

Після громадських слухань виконком мерії погодить нові тарифи.

Найбільше новація електронної оплати в транспорті вдарить по тих пасажирах, які їздять елетротраспортом – трамваями та тролейбусами. Зараз разовий квиток, придбаний у водія трамваю, коштує 10 гривень, з 11 грудня – 20 грн. Якщо оплачувати за QR-кодом з телефону – 8,5 гривень, але з середини грудня – 15.

Відтак у Львові буде найдорожчий проїзд в електротранспорті серед усіх міст України.

Журналіст Андрій Маринюк на своїй Facebook-сторінці зазначив:

“Всіх вітаю. На думку Олега Забарило (ред.- директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради), Львів вже офіційно член Європейського союзу. Вартість проїзду порівнюють виключно з містами Європи, не беручи до уваги Україну ВЗАГАЛІ.”

Для порівняння, у Києві проїзд в електротранспорті коштує 8 гривень. Така сама вартість в Одесі, Кропивницькому, а також обласних центрах Західної України, зокрема, Луцьку, Рівному. В Івано-Франківську – 10 гривень, при безготівковій оплаті – 8. У Чернівцях квиток на трамвай коштує 10 грн. У Харкові з травня 2022 року весь комунальний транспорт, зокрема, електричний та метро, безкоштовний на час війни. Комунальним перевізникам компенсовують з бюджету за ці витрати.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews