Відомого лікаря-інфекціоніста зі Львова засудили за хабар

05.12.2023 17:42   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Лікар дав хабаря працівникові СБУ, щоб мати можливість безперешкодно покинути Україну.

За матеріалами справи, ще на початку повномасштабного вторгнення 43-річний лікар-інфекціоніст Ігор Берник запропонував працівникові СБУ хабар — 15 тис. доларів за те, щоб той допоміг йому виїхати за кордон. Правоохоронці затримали лікаря 23 березня 2022 року після передачі грошей, повідомив Zaxid.net.

У суді Ігор Берник не визнав своєї провини. Він розповів, що звернувся до знайомого працівника СБУ, якого колись лікував, та попросив допомогти йому виїхати з країни. Працівник СБУ назвав йому ціну — 15 тис. доларів. Лікар стверджував, що відмовився давати хабаря, бо вважав, що має законні підстави виїхати з країни, проте правоохоронець наполягав, що сплатити цю суму — це єдиний шанс перетнути кордон. Також Ігор Берник заявив, що вважав тоді, що він перетинатиме кордон цілком законно, просто сплативши за це 15 тис. доларів.

Натомість працівник СБУ розповів, що під час зустрічі Ігор Берник сам запропонував заплатити йому за гарантію перетину кордону та запевняв правоохоронця допомогти йому. Також лікар переконував його погодитися на пропозицію під час переписки у WhatsApp. Про пропозицію Ігоря Берника працівник Служби безпеки доповів своєму керівникові. Після цього правоохоронець сказав лікарю, що він нібито їхатиме разом зі своїм керівником у відрядження за кордон, і запропонував до них приєднатися. На наступну зустріч Ігор Берник прийшов вже з хабарем. Він передав його працівникові СБУ в автомобілі, де також був керівник оперуповноваженого. Одразу після передачі грошей лікаря затримали.

Суд визнав лікаря винним у даванні хабаря працівнику СБУ та засудив його до чотирьох років ув’язнення. 15 тис. доларів, які Ігор Берник передав правоохоронцеві, конфіскують у дохід держави.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews