Поліція відкрила кримінальне провадження через побиття першокурсників в училищі на Львівщині

10.12.2023 20:01   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Студентам загрожує до п’яти років обмеження волі, або ж до чотирьох років ув’язнення.

Поліція відкрила кримінальне провадження через побиття першокурсників у гуртожитку Червоненського вищого професійного училища на Золочівщині. Провадження відкрили за статтею про хуліганство, повідомили у пресслужбі поліції Львівської області у неділю, 10 грудня.

Як встановили правоохоронці, побиття першокурсників Червоненського вищого професійного училища сталося ще у жовтні. Його зняли на відео, як своєрідну “церемонії посвяти” в студенти. На записі видно, як кілька хлопців, імовірно старшокурсників, на очах в однолітків б’ють двох молодших юнаків. Хулігани по черзі одягали боксерську рукавицю та били хлопців в голову та груди.

Після того, як відео з’явилося в соцмережах, на нього відреагувала директорка училища Тетяна Салабай, а також поліція. Правоохоронці розпочали розслідувати побиття юнаків. Поліцейські повідомили, що станом на 10 грудня їм вдалося встановити особи усіх, хто був причетний до організації “посвяти”, а також про те, що з потерпілими працюють психологи.

Вчора стало відомо, що у гуртожитку Червоненського вищого професійного училища, що на Золочівщині, під час поселення в гуртожиток стало побиття і приниження учнів. Відео із записами “церемонії посвяти”, під час якої хлопців били інші учні училища поширилося соцмережами. На відео видно, як кілька хлопців у присутності дівчини і ще десятка однолітків по черзі б’ють двох учнів.

Вище професійне училище в селі Червоному Золочівського району - це державний професійно-технічний навчальний заклад, що готує перукарів, манікюрниць, кравців, трактористів, слюсарів, водіїв категорії В і С, електрогазозварювальників, ковалів і пекарів-кондитерів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews