Результати декомунізації: на Львівщині 71 громада позбулася радянських пам'ятників

16.01.2024 19:12   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

16 січня у селі Криве Радехівської громади демонтували останній у громаді тоталітарний памʼятник окупантам.

Як повідомляє пресслужба Львівської обласної ради, вже 71 громада області очистилася від символів пропаганди.

«На Львівщині залишається орієнтовно 8 скульптур псевдородін і обелісків окупаційній радянській армії – у Лопатинській та Новороздільській громадах. Від початку 2023 року разом із робочою групою при Львівській ОВА, ГО «Декомунізація Львівщини», ветеранами, військовими та громадами ми демонтували 303 памʼятники окупантам. Це, зокрема, всі скульптурні зображення солдатів радянської окупаційної червоної армії», – поінформував депутат Львівської обласної ради, голова міжфракційної депутатської групи «Декомунізація та деколонізація Львівщини» Захар Миляник.

До слова, демонтаж пам’ятників-символів радянського режиму відбувається на підставі рішення Львівської обласної ради від 20 вересня 2022 року про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області та розпорядження начальника Львівської ОВА.

Документи рекомендують територіальним громадам демонтувати усі пам’ятники, пам’ятні знаки, меморіали, які символізують тоталітарний окупаційний режим.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews