Бюро економічної безпеки провело обшуки у Львівському ТЦК

17.01.2024 15:44   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Дозвіл на слідчі дії надав 8 січня Личаківський райсуд Львова в межах кримінального провадження за ознаками перевищення військовою особою службових повноважень.

Про це повідомила речниця спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко, пише Укрінформ.

«Санкціоновані обшуки відбулись у рамках зареєстрованого кримінального провадження з попередньою правовою кваліфікацією ч.5 ст.426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень). Вилучено документи, надається правова оцінка діям керівництва ОТЦК під час прийняття відповідних рішень. Наразі підозру нікому не оголошено», - сказала Шевченко.

За її словами, за результатами проведення необхідних слідчих (розшукових) дій та їх аналізу буде прийнято законне обґрунтоване рішення. Розслідування триває.

Згідно з документом, обшуки проводять слідчі Бюро економічної безпеки. В ухвалі йдеться про дозвіл на вилучення листування, яке може бути використано як доказ у провадженні, між обласним ТЦК та СП ТОВ «Барком» та ТОВ «Родинна ковбаска» щодо призупинення оформлення призову працівників зазначених підприємств. Відтак мовиться і про вилучення усіх електронних носіїв, де вказане листування проводилось.

У жовтні 2023 року призначили нового очільника Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) полковника Артура Ніязова.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews