У Львові пройшов творчий вечір з Дзвінкою Торохтушко

20.01.2024 17:04   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Сімʼя, натхнення, творчість, майбутні видавничі плани – те, що встигли обговорити на зустрічі з тернопільською письменницею Дзвінкою Торохтушко.

Дзвінка Торохтушко – поетеса, письменниця, журналістка, перекладачка, авторка відомої «Молитви воїна», яка оберігає наших захисників на фронті і текст якої зберігається у вівтарі Гарнізонного храму у Львові.

Письменниця охоче поділилась історією, як почала писати свою першу поезію. Авторка розповіла, що ще в шкільні роки подала вірш про весну на конкурс від місцевої газети. Тоді вона посіла почесне друге місце, а нагороду їй вручав український поет Дмитро Павличко. З того часу й розпочалась творча карʼєра Дзвінки Торохтушко.

Окрім того, мисткиня розповіла гостям вечора, книжки яких авторів зараз читає. Серед улюблених: Анна Осадко, Уляна Галич, Богдан Томенчук та інші.

На запитання, яка улюблена частина творчого процесу письменниці, Дзвінка поділилась, що “найбільше їй імпонує момент натхнення, коли зароджується ідея для майбутнього твору”.

Також на вечір завітала солістка гурту “Svoya Music” Марія Боднар і виконала пісню «Молитва», яка була написана у період найбільш запеклої оборони Донецького аеропорту.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews