На Львівщині завершують процес декомунізації

25.01.2024 21:41   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Демонтували 306 із 311 радянських пам'ятників.

На Львівщині завершують процес декомунізації та демонтажу радянських пам’ятників. Із 311 об’єктів, які підлягали декомунізації, вже демонтували 306 із них.

Про це Суспільному повідомив керівник обласного департаменту комунікації та внутрішньої політики Юрій Горун.

Один з об’єктів, який ще не демонтували, розташований у селі Кустин. Монумент зображує фігуру жінки із мечем. Нижче на постаменті — присвята мешканцям села, які загинули "на фронтах великої вітчизняної війни".

За словами очільника громади Олега Микитина, цей пам'ятник за радянських часів зареєстрували як пам'ятку місцевого значення.

"На сьогоднішній день все майже завершено. Залишився пам'ятник у селі Кустин, він має охоронний номер. Ми звернулися у Львівський департамент будівництва, зверталися два рази, у травні й у вересні. Нам прийшла відповідь, що як тільки він буде знятий з реєстру, то нам повідомлять. Після того рада має законне право рішення приймати по цьому пам'ятнику", — розповів Олег Микитин.

Зараз на Львівщині завершується процес декомунізації, повідомив керівник обласного департаменту комунікації та внутрішньої політики Юрій Горун. За його словами, впродовж процесу демонтажу в департаменті реєстрували звернення місцевих мешканців, які намагалися захистити частину пам’ятників.

"Їх є небагато, на пальцях однієї руки можна порахувати. Але було – виходили місцеві мешканці, погрожували, вилазили на техніку. Станом на сьогодні ситуація вже є позитивною: з 311 об’єктів, які підлягали демонтажу, вже демонтовано 306", — каже Юрій Горун.

За його словами, решту пам’ятників мають демонтувати продовж наступного тижня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews