Пожежа в геріатричному пансіонаті: поліція Львівщини відкрила кримінальне провадження

29.01.2024 23:07   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Вчора, 28 січня, внаслідок пожежі у геріатричному пансіонаті на вулиці Медової Печери загинув 68-річний чоловік. Загоряння відбулося в одній із кімнат на другому поверсі пʼятиповерхової будівлі.

Як розповіла у коментарі Суспільному речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська, за цим фактом триває досудове розслідування.

За словами директорки закладу Етері Пасеки, на момент загоряння в приміщенні перебували 263 людини. Їх евакуювали, один чоловік помер від опіків дорогою до лікарні.

Правоохоронці наразі з'ясували, що займання сталося через необережне поводження із вогнем. Ймовірною причиною загоряння, за словами керівниці закладу, могло стати куріння у кімнаті.

"По прибуттю на місце виклику було встановлено що на другому поверсі є загоряння, одразу були проведені заходи з евакуації людей і по гасінню пожежі. На місці встановлено одного потерпілого, його було евакуйовано і передано працівникам медичної допомоги", — розповів старший помічник начальника зміни обласного управління рятувальників Олександр Войтович.

Керівниця пансіонату Етері Пасека каже, що в приміщенні були замінені 300 датчиків пожежного оповіщення:

"Від часу мого призначення я звернулася до пожежників, щоби перевірили стан пожежної сигналізації. Стан був недобрий і ми почали зразу працювати. Ми замінили 300 датчиків сповіщення, тут велась повністю робота. Воно дало свій результат".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews