На позачерговій сесії Львівської ОДА розглянуть передачу закладів профосвіти у комунальну власність

01.02.2024 22:08   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Це дозволить області контролювати якість навчання.

У вівторок, 6 лютого, відбудеться позачергова сесія Львівської обласної ради. Одним із питань, яке розглядатимуть на цьому засіданні, буде про прийняття в комунальну власність закладів професійно-технічної освіти. Порядок денний до позачергової сесії вже опублікували на офіційному сайті Львівської обласної ради.

Як розповів журналістам LVIV.MEDIA в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод, передача закладів профтехосвіти у комунальну власність зумовлена зміною в законодавстві, за якою в Україні професійними училищами мають опікуватися обласні ради. У Львівській області загалом є 48 таких закладів, і від Кабінету міністрів вже надійшов наказ про передачу 18 з них у власність громад.

За словами Юрія Холода, передача закладів профтехосвіти у комунальну власність дозволить області краще контролювати якість викладання. Крім того, маючи вплив на вектор розвитку професійних училищ, обласна рада зможе впевнитися, що вони допомагатимуть розв'язувати нагальні проблеми в регіоні. “Зараз багатьох галузях є гостра потреба в людському ресурсі, а навчатися в університеті — це довго та дорого. Як на мене, ми маємо активізувати профтехосвіту, покращити там матеріально-технічну базу, і, спільно з бізнесом розвивати можливості профтехосвіти та збільшити кількість спеціалістів”, — розповів Юрій Холод.

Однією з таких проблем чиновник вважає питання працевлаштування колишніх військових. На його думку, покращення якості освіти в професійних училищах дасть військовослужбовцям, які вирішили не повертатися на фронт, можливість швидко здобути освіту, або ж пройти курс перекваліфікації, щоб знайти нову роботу, чи відкрити власний бізнес.

Також в.о. голови Львівської обласної ради зазначив, що обласна рада зможе за допомогою закладів профтехосвіти розвивати виробництво новітніх технологій в області. “Ми зможемо використовувати їх, щоб розвивати сучасне виробництво в області. Зокрема, у закладах профтехосвіти ми можемо навчати спеціалістів, які розроблятимуть дрони, або ж протези. Ми зможемо відкривати там локальні лабораторії, і тренувати там спеціалістів, які далі розвиватимуть галузь”, — додав Юрій Холод.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews